pracowałam w banku gdzie zostałam zaatakowana przez agresywnego klienta,skutkiem tego ataku było silne stłuczenie ręki(założony gips) i po paru dniach pogorszenie się mojego samopoczucia psychicznego.Psychiatra zdiagnozował stres pouourazowo wypadkowy,następnie przesło w silną deprasję.Trafiłam do szpitala psychiatrycznego na 10 tygodni.Tam zdiagnozowali chorob? afektywno dwubiegónową.(CHAD).Wypadek miał miejsce w lutym 2017.Wykorzystałam zasiłek chorobowy,zasiłek rehabilitacyjny i dostałam rentę na okres 4 miesięcy.Wszystko było wypłacane z swiadczenia wypadkowego.W dniu 31.12.2018 kolejna komisja na rentę,po badaniu orzecznik daję rentę na okres 2 lat ale nie związane z wypadkiem w pracy.Uzasadnia że wczesniej się leczyłam u psychiatry i internisty na w/w zaburzenia.Fakt jest taki że w maju i czerwcu 2017 byłam u internisty po leki uspokajające z powodu sytuacji stresujących w pracy(taki jest zapis w kartotece)a następne w grudniu 2016 też byłam 1 raz u psychiatry z problemami zaburzenia snu i obj.depresyjnymi.Nigdy nie lecy?am si? na choroby psychiczne i nigdy nie bra?am zwolnien z tego tytu?u.Czy warto isc do s?du,mój psychiatra mówi ?e ta choroba po wypadku dopiero si? uaktywni?a.
napad związany z wypadkiem w pracy
Założył germelek, 5 stycznia 2019 · 805 wyświetleń